Велики планови уз нови имиџ

Марина Чигоја
Велики планови уз нови имиџ

Бањалука - Прва репрезентативна филијала Сбербанке, која је у потпуности усклађена са Сбербанк стандардима, отворена је јуче у Бањалуци.

Сбербанка, трећа по величини европска банка, послује у БиХ од преузимања Фолксбанке Бањалука на крају прошле године.

Предсједник Управног одбора Sberbank Europe AG Марк Арнолд рекао је јуче на конференцији за новинаре да је филијала Бањалука прва филијала ребрендирана по стандардима за Флагсхип филијале која је отворена у региону централне и источне Европе.

- Ми ћемо наставити са активностима ребрендирања и успјешно их окончати у сљедећим мјесецима - рекао је Арнолд.

До краја године Сбербанка Бањалука планира да заврши процес ребрендирања у свим филијалама и да се потпуно посвети побољшању услуга да би проширила палету сервиса намијењених клијентима и понудила производе и услуге у складу са потребама клијената.

Предсједник Управног одбора Сбербанке Бањалука Александар Кесић истакао је да су, послије аквизиције од стране Сбербанке у фебруару прошле године, покренули знатан процес трансформације.

- Почели смо од Бањалуке и наставили широм РС, са изузетном динамиком и циљем да постанемо лидер у банкарском сектору РС. У посљедњих пет година Сбербанка је учинила много да побољша приступ клијентима, повећа ефикасност и унаприједи технолошке процесе, тако да ће и Сбербанка Бањалука, као поносна чланица Сбербанк групације, учинити све да оправда очекивања која Сбербанка Русија полаже у тржиште РС - изјавио је Кесић.

Отварању филијале Сбербанке у Бањалуци присуствовали су и предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић и министар финансија РС Зоран Тегелтија, као и бројне друге личности из јавног и политичког живота РС.

Сбербанка

Једини акционар Сбербанке Бањалука је Сбербанк Europe AG са сједиштем у Бечу, као подружница групације Сбербанка Русија. Банкарска групација управља мрежом од девет комерцијалних банака у осам земаља централне и источне Европе и то у Украјини, Словачкој, Чешкој, Мађарској, Хрватској, Словенији, Србији и БиХ. У БиХ послују двије банке, од којих је једна са сједиштем у Бањалуци.

Сбербанка Русија једна је од водећих банака у Европи. Рангирана је као 13. на свијету и као највреднији бренд у финансијској 2012. години, са процијењеном вриједности од 14,2 милијарде долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана