Велика заинтересованост за камионе

Глас Српске
Велика заинтересованост за камионе

ПРИБОЈ - Фабрика аутомобила "Прибој" (ФAП) саопштила је да је јуче да је стотињак купаца показало интересовање за куповину возила тог произвођача уз државну субвенцију, пренијеле су агенције.

Генерални директор ФAП-а Мирко Стојовић рекао је да продајна цијена камиона типа сандучар са порезом на додату вриједност (ПДВ) износи 6,3 милиона динара, а да ће тај камион уз субвенцију коју је одобрила Влада Србије 1. октобра моћи да се купи за 5,04 милиона динара. Како је навео, у програму "старо за ново", односно ако се стари камион замјењује за нови уз попуст за куповину новог, цијена ће износити око 4,4 милиона динара.

Стојовић је казао да према процјенама од 100 најављених камиона, око 50 одсто ће бити продато по систему "старо за ново", а предузећа која би требало да буду ангажована на Коридору 10 најавила су куповину између 40 и 50 возила. Испорука може да почне чим потпишемо уговоре.

"ФAП" производи око 100 камиона, аутобуса и прикључних возила годишње, а у првих шест мјесеци ове године произведено је око 40 возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана