Важан координисани наступ Републике Српске и Србије на трећим тржиштима

Aгенције
Важан координисани наступ Републике Српске и Србије на трећим тржиштима

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић и предсједник Привредне коморе Србије Жељко Сертић оцијенили су данас да је веома важно координисано наступање на трећим тржиштима, побољшање економске сарадње у оквиру подручја CEFTA и уклањање нецаринских баријера.

Радојичић и Сертић су нагласили изузетно важном и квалитетну сарадњу привредника и законодавних власти.

На састанку са делегацијом Привредне коморе Србије, Радојичић је поздравио данашње потписивање Меморандума о сарадњи приредних комора Републике Српске и Србије као још један корак ка успостављању бољих односа и конкретне сарадње на економском плану.

Радојичић је упознао делегацију из Србије са законским амбијентом за пословање у Републици Српкој, наглашавајући да је усвојен сет закона који ће омогућити брзу регистрацију пословних субјеката, саопштено је из кабинета предсједника Народне скупштине.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске изразио је наду да ће током јесени бити организован заједнички састанак парламентараца и привредника из Србије и Републике Српске.

На састанку је истакнута добра сарадња Народне скупштине и Привредне коморе Републике Српске, која је већ годинама акредитована за учешће у раду парламента.

Сертић је информисао Радојичића о привредним кретањима и плановима економских реформи у Србији, те плану даље сарадње и тражења трећих тржишта за предузећа из Србије и Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана