Узмите бесплатних 50€ за трговање дионицама Netflixа

Агенције
Узмите бесплатних 50€ за трговање дионицама Netflixа

Netflix је компанија која је имала највећи успјех током 2015. године у поређењу с осталим компанијама које чине амерички S&P500 индекс. Према процјенама Financial Times-а , цијена дионица би могла порасти преко 30% током ове године.

Искористите прилику и узмите 50€ за трговање цијеном дионица Netflixа на свјетској берзи.

Узмите бесплатних 50€ за трговање овдје.

Ипак,  2016. годину су дионице Netflix-а започеле падом. Питање које се поставља је, да ли ће инвеститорима ова компанија поново постати занимљива? За све компаније које припадају IT индустрији , раст броја корисника је најбитнији параметар који инвеститори разматрају када одлучују да ли ће улагати свој новац или не.

У претходном кварталу Netflix је повећао број својих корисника за рекордних 5.59 милиона. И док је раст броја корисника у САД-у успорио на 1.56 милиона, број корисника ван САД-а и даље стабилно расте с нових 4.04 милиона. До 1. јануара ове године број претплатника широм свијета је достигао 75 милиoна.

Оно што би у овом тренутку заиста могло мотивирати инвеститоре су будућа очекивања када је у питању успијех компаније. Према најновијим пројекцијама у првом кварталу ове године очекује се нових 6.1 милиона претплатника, што је 25% више у односу на исти период прошле године.

Поред тога, Netflix има и солидну базу властитог садржаја. Серије попут „House of Cards", "Narcos" и  Марвелов „Даредевил", које су оригинално Netflix-ове,  имају огроман број гледаоца.

У 2016. планира се лансирање преко 600 сати новог оригиналног програма, док је прошле године нови садржај обухватао око 450 сати. Ове године планирају се и нове сезоне за око 30 оригиналних серија, 8-9 играних филмова и 35 нових сезона серија за дјецу.

Компанија је почетком године лансирала своје услуге у додатних 130 земаља и тиме проширила своје тржиште за око 190 милиона нових корисника. Без сумње, веће тржиште је добро за пословање, али оно што је заиста важно инвеститорима је да ли Netflix може зарадити на овом проширењу и да ли се оно може позитивно одразити на вриједност дионица.

С чврстим правцем пословања и огромним потенцијалом раста, дионице Netflix-а би дефинитивно требале имати сјајну будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана