Узмите бесплатних 50€ за трговање цијеном акција Microsoft-а на свjетској берзи

Глас Српске
Узмите бесплатних 50€ за трговање цијеном акција Microsoft-а на свjетској берзи

Прошле недјеље Microsoft је одржао промоцију на којој је омогућио корисницима Windows-а 10, да путем Windows store-а купују филмове, игрице и апликације за само 10 центи. И ако се ова промоција завршила, према ријечима компаније, свакодневно ће бити увођене нове промоције.

’Очекује се да овај вид рекламе привуче милионе корисника и преоријентише их на Windows 10, што би наравно требало да се позитивно одрази и на цијену акција’, каже информисани извор из Fortrade-а.

Искористите прилику и узмите 50€ за трговање цијеном акција Microsoft-а на свјетској берзи.

Узмите бесплатних 50€ за трговање овдје.

Након што су током прошлог мјесеца објављени  одлични резултати зараде током првог квартала, цијена акција Microsoft-а порасла је скоро 13% у само два дана. Приход компаније је достигао 21.66 милијарде долара и тиме надмашио прогнозе економиста.

Цијена акција не само да је имала растући тренд током прошле године већ је стопа раста надмашила раст С&П 500 индекса, као посљедица раста зараде али и других параметара. Историјски посматрано, током 2014. године цијена акција је порасла 25% , као дио тренда који је отпочео у августу 2013. године када се CEO Steve Ballmer повукао са те позиције. Током тог тренда цијена акција је остварила укупан раст од 34%.

Тренутно главни покретачки фактор раста цијена акција је нова стратегија Microsoft-а под називом „екосистем“, која омогућава корисницима да се ослоне на Microsoft за све хардверске потребе као што су фитнес наруквице и сатови, паметни телефони, таблети, лаптопови и тако даље. Ову стратегију примењивао је и Apple и то веома успјешно да би данас постао највреднија компанија по тржишној капитализацији на свијету.

Cloud стратегија Microsoftа је такође веома перспективна и напори да се прошири овај вид пословања остаће кључни катализатор раста цијене акција у будућности. Осим тога, фирма за истраживање, IDC, прогнозира да ће Microsoft до 2019. године удвостручити тржишно учешће када су у питању таблети са садашњих 7%. Приходи од Surface таблета већ сада достижу 1 милијарду долара и током претходног квартала продаја је више него удвостручена.

Узмите бесплатних 50€ за трговање овдjе.

Како наводи извор из Fortrade-а, у комбинацији са другим напорима, cloud пословање ће према мишљењу инвестиционе банке UBS помоћи да цијена акција достигне 60 долара до средине 2016 године.

’UBS је потврдио „куповни рејтинг“ за акције Microsoft-а и подигао претходну циљну вредност акција са 56 на 60 долара због обећавајућих инвестиционих мјера које би требало да обезбједе већи раст цијене у односу на друге акције из овог сектора’ каже извор из Fortrade-а.

Тренутна цијена акција креће се око 54.4 долара. 

+++++++++++

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti
Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана