Узмите бесплатних 50€ за трговање цијеном акција Facebookа на свјетској берзи!

Глас Српске
Узмите бесплатних 50€ за трговање цијеном акција Facebookа на свјетској берзи!

Цијена акција Facebook-а је од почетка 2015. године до сада порасла 18.2% и према процјенама економиста још увијек има простора за раст.

Искористите повољан тренутак на тржишту и узмите бесплатних 50€ за трговање цијеном акција Facebook-а на свјетској берзи.

Узмите 50€ за трговање овдје.

’Facebook је 12. октобра објавио да тестира неколико нових функција у оглашавању који омогућавају кориснику да обави куповину директно путем ове апликације. Ово је још један у низу корака који је Facebook предузео у такмичењу са Амазоном који је највећа компанија у овом сектору. У будућности, компаније ће бити у могућности да на својим Facebook страницама обављају директну продају производа. Аналитичари се прибојавају да би увођење ових иновација могло да смањи број млађих корисника што би могло негативно да се одрази на цену акција’, наводе у FXLider-у.

Три основна фактора која сугеришу да је пред Facebook-ом свијетла будућност су:

  • WhatsApp,
  • Инстаграм и
  • све већи приход од реклама на тржиштима земаља у развоју

Од априла до септембра број активних месечних корисника WhatsApp-а је порастао за 11% или 100 милиона. Када је Facebook купио WhatsApp у фебруару прошле године, CEO Марк Зуцкерберг је истакао висок раст броја корисника ове апликације који је тада износио 450 милиона са дневним растом од чак милион корисника. Фантастичан раст који према ријечима CEO-а Facebook-а нико до тада није остварио. Поред тога, преко ове апликације Facebook је успио да уђе и у Кину која је највеће интернет тржиште на свијету. Инстаграм-у и WhatsApp-у је дозовољен приступ у Кини и поред забране Facebook-а. На посљедњем објављивању кварталних зарада Зуцкерберг је изјавио да ће се створити много начина да се уновчи WhatsApp онда када достигне 1 милијарду активних корисника. Раније ове године CFO David Wehner је најавио да ће ускоро бити уведене нове функције којима ће компаније моћи да шаљу поруке својим муштеријама.

’Цијена акција Facebook-а је позитивно одреаговала на вијест да је број активних корисника ове друштвене мреже  достигао невјероватних 900 милиона. Ширење Facebook-а на мобилне телефоне се исплатило инвеститорима а недавни скок цијена акција је само почетак. Данас ова друштвена мрежа добија 76% укупног прихода управо од огласа на мобилним телефонима. Прошле године овај удио је износио 62% што показује да Facebook наставља да осваја тржиште оглашавања преко мобилних телефона’, кажу у FXLider-у.

Инстаграм функционише као друштвена платформа која омогућава постављање фотографија само путем мобилног телефона или таблета. Према званичним подацима са његовог website-а, број активних мјесечних корисника достигао је 400 милиона.

Узмите 50€ за трговање цијеном акција Facebook-а овдје.

Раст броја активних корисника и прихода свакако позитивно утиче и на цијену акција Facebook-а. Прогнозе економиста говоре да према оптимистичном сценарију цена акција би у наредних годину дана могла да достигне $146. Ипак реалистичнији сценарио сугерише раст цијене на $111.50. Тренутна цијена Facebook акција је око $93,89.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti
Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана