Усвојен годишњи извјештај Централне банке

Aгенције
Усвојен годишњи извјештај Централне банке

Сарајево - Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ усвојила је данас годишњи извјештај Централне банке за 2012. годину и финансијски извјештај за прошлу годину.

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да су чланови Комисије усвојили извјештај о раду Савјета министара БиХ, и то у дијелу који се односи на извјештаје о раду Министарства финансија и трезора БиХ, Агенције за јавне набаве БиХ и Управе за идиректно опорезивање.

Усвојен је и извјештај о раду Канцеларије за разматрање жалби БиХ у 2012. години.

На сједници су усвојени и закључци који ће бити упућени Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, а којима се задужује Савјет министара БиХ да у року од 30 дана размотри и достави у парламентарну процедуру Приједлог закона о јавним набавкама БиХ.

Овим закључцима се тражи од Савјета министара БиХ да у Канцеларији за разматрање жалби створи оптималне услове рада да би послове обављала у законом предвиђеном року, упркос повећању обима посла.

Од Савјета министара БиХ се тражи да размотри посљедице које могу настати због именовања новог предсједавајућег Канцеларије за разматрање жалби, а да претходно није разријешен раније директор који није имао прописима одређено трајање мандата.

Чланови Комисије примили су к знању извјештај о активностима Канцеларије за ревизију институција БиХ у 2012. години и тромјесечни финансијски извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ за период од 1. јануара до 31. марта ове године.

Примљена је к знању и информација Министарства за људска права и избјеглице БиХ о предузетим активностима на основу коначног извјештаја ревизије за 2011. годину и информација Министарства одбране БиХ о програму активности за провођење препорука ревизије за 2011. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана