Успјешна куповна мисија

Глас Српске
Успјешна куповна мисија

СAРAЈЕВО - Представници швајцарских фирми заинтересованих за дугорочну сарадњу у набавци намјештаја веома успјешно су окончали четвородневну "куповну мисију", коју је организовала консултантска фирма "Стрикконсалтинг" за потребе швајцарског програма за промоцију увоза (SIPPO), којег финансира швајцарска влада, пренијела је Срна.

У саопштењу из компаније "Стрикконсалтинг" наводи се да су представници швајцарских фирми пропутовали укупно више од 700 километара по БиХ, како би посјетили производне објекте потенцијалних партнера и на лицу мјеста сагледали њихове производне могућности и организацију производње.

- Швајцарске фирме су веома задовољне укупном организацијом ове мисије, али још више квалитетом, технолошким могућностима и нивоом обраде дрвета које нуде фирме из БиХ. Наручена је израда више од 15 узорака, које ће према нацртима швајцарских партнера израдити локалне фирме -  рекао је директор SIPPO пројекта Буко Дучинов.

Према његовим ријечима, уз успјешан завршетак појединачних разговора о цијенама и условима плаћања, може се очекивати да већ од септембра почну прве испоруке намјештаја.

Он је изразио наду да ће до склапања још озбиљнијих дугорочних послова доћи током јесени, када швајцарски партнери припремају каталоге и наруyбе за наредну годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана