Успјешан пројекат у Термоелектрани Угљевик

Агенције
Успјешан пројекат у Термоелектрани Угљевик

Угљевик - Замјеник министра финансија и трезора БиХ Едита Ђапо и амбасадор Јапана у БиХ Хидео Јамазаки задовољни су због успјешне реализације пројекта у Теремоелектрани Угљевик, који је финансиран из јапанског гранта.

Ђапо и Јамазаки су нагласили потребу стварања услова за инвестиције јапанских компанија у БиХ и региону.

Из Министарства финансија и трезора БиХ саопштено је да је на састанку оцијењено да су добри односи Јапана и БиХ, те да је неопходно додатно јачати економску сарадњу.

Ћапо је захвалила на дугогодишњој подршци Јапана, јер је ова земља друга по висини донација уложених у више од 200 пројеката реконструкције у послијератном периоду широм БиХ.

На састанку је истакнуто да је остварена успјешна сарадња БиХ и Јапана у области културе и образовања, гдје значајну улогу има и невладин сектор.

Ђапо је исказала дивљење на брзом опоравку и обнови након разарајућег земљотреса у Јапану, те изразила жаљење због великог броја жртава у овој природној катастрофи.

Јамазаки је истакао да ће Јапан и даље подржавати БиХ, посебно у процесу деминирања гдје су дугогодишњи донатори, као и у области одрживог повратка кроз пројекте подршке развоју малих и средњих предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана