Услови протока робе и капитала

Глас Српске
Услови протока робе и капитала

БAЊA ЛУКA - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је у петак да је неколико званичника потврдило долазак на Регионалну конференцију земаља чланица централноевропске зоне слободне трговине "CEFTA 2006", гдје би требало да се разговара о условима прекограничног протока робе и капитала, али је изразио бојазан да неће доћи сви релевантни представници чланица, само зато што ће скуп бити одржан у Бањој Луци.

- Потврђен је долазак званичника из неколико држава чланица CEFTA Србије, Хрватске и Црне Горе, као и ФБиХ, али из неких земаља имамо најаве опструкције, зато што организатор није БиХ, као потписница, већ РС - навео је Глухаковић, пренијела је Срна.

Конференција ће бити одржана у понедјељак под покровитељством Владе РС у организацији Министарства трговине и туризма РС. Програмом рада предвиђена су уводна обраћања предсједника Владе РС Милорада Додика, предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића, министра спољне трговине и економских односа БиХ Младена Зиројевића и министра Глухаковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана