Ускоро избор директора ИРБ-а

М. Ч.
Ускоро избор директора ИРБ-а

БAЊAЛУКA - Премијер РС Aлександар Џомбић рекао је јуче да ће у року од мјесец или два бити спроведена процедура за избор новог директора Инвестиционо-развојне банке РС.

- Настојаћемо да што прије ријешимо ситуацију у вези са именовањем новог директора ИРБ-а. За то је, у складу са законом, потребан одређен период, али свакако ћемо настојати да то питање ријешимо ускоро. Надзорни одбор могао би већ ове седмице да утврди критеријуме и распише конкурс - истакао је Џомбић.

Директор ИРБ-а Миленко Павловић поднио је у петак Надзорном одбору банке захтјев за споразумни раскид радног односа, а разрјешење са мјеста директора затражио је из личних разлога. Надзорни одбор именовао је у суботу Снежану Вујнић за вршиоца дужности директора ове банке.

Павловић је четврти директор ИРБ-а који је у посљедњих пет година, откако постоји ова банка, поднио оставку на ову функцију.

Прије Павловића, оставку је поднио Бојан Голић, након што је по налогу специјалног тужилаштва РС у марту 2010. године ухапшен због афере "Медицинска електроника".

Прије Голића, оставке на мјесто директора ИРБ-а РС поднијели су Бране Ступар и Јасминко Јотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана