Ускоро довршетак модернизације Рафинерије нафте у Броду

Aгенције
Ускоро довршетак модернизације Рафинерије нафте у Броду

БАЊАЛУКА - "Оптима група" планира да доврши модернизацију постројења Рафинерије нафте у Броду и да њен капацитет производње нафте, са садашњих 1,2 милиона тона, повећа на три милиона тона годишње, рекао је новоименовани директор "Оптима групе" Александар Ђаконов.

Он је оцијенио да ће подизање капацитета Рафинерије имати огроман ефекат на домаћу економију, поготово што ће двије трећине деривата из њихових погона бити продавано на иностраним тржиштима.

"Настојаћемо да остваримо све зацртане циљеве, које је пред нас поставило руководство жЗарубежњефтаж, власника некадашње Нафтне индуистрије Републике Српске, у оквиру које послују Рафинерија нафте Брод, Рафинерија уља Модрича и ланац бензинских пумпи жНестро петролж", рекао је Дјаконов новинарима у Бањалуци.

Дјаконов, који је до сада водио "Нестро петрол", именован је умјесто Јурија Белова који је прешао на нову дужност у "Зарубежњефт", где ће бити анагажован на координацији активности за модернизацију Рафинерије у Броду.

Директор "Њефтегазинкора" Јуриј Смирнов изјавио је раније да ова компанија планира да у овој  години инвестира 120 милиона евра, од чега 90 милиона у Рафинерију у Броду, а остало на Рафинерију уља Модрича, предузеће "Нестро петрол", те "Оптима групу".

"Рафинерија нафте Брод је срце цијелог пројекта. Управо због тога ће Брод и добити највише пара", нагласио је директор "Њефтегазинкора", кћерке фирме руског гиганта "Зарубежњефта", која је приватизовала Рафинерију нафте Брод.                                                                    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана