Усаглашено допунско писмо намјере ММФ-у

Aгенције
Усаглашено допунско писмо намјере ММФ-у

Сарајево - Фискални савјет БиХ усвојио је данас текст допунског писма намјере Међународном монетарном фонду /ММФ/ у контексту стандбај-аранжмана за БиХ који је Извршни одбор ММФ-а одобрио у септембру 2012. године.

У допунском писму наглашено је да ће власти у БиХ и даље остати предане провођењу политика које су изнесене у претходним писмима намјере од 11. септембра 2012. године, као и политикама дефинисаним у допунским писмима од 6. децембра 2012. и 23. априла ове године, саопштено је из Савјета министара БиХ.

"Ово допунско писмо намјере пружа информације о нашим напорима и постигнућима након завршетка другог прегледа провођења аранжмана у мају ове године, као и о додатним мјерама које планирамо да проведемо током ове и почетком 2014. године", наводи се у допунском писму намјере усуглашеном на данашњој сједници, којом је предсједавао предсједавајући Фискалног савјета БиХ Вјекослав Беванда.

Чланови Фискалног савјета су овим писмом овластили ММФ да га објави са прилозима на интернет страници ММФ-а након што га Извршни одбор ове међународне финансијске институције размотри.

Сједница Фискалног савјета БиХ одржана је телефонски с обзиром на то да српски и хрватски функционери у институцијама БиХ сматрају да, након демонстрација и блокаде зграде парламнта БиХ 6. јуна у Сарајеву, не постоје услови за нормалан и безбједан рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана