Уручени деташмани фирмама из Српске за рад у Њемачкој

Срна
Уручени деташмани фирмама из Српске за рад у Њемачкој

Бањалука - Представници Привредне коморе Републике Српске данас су у Бањалуци уручили деташмане за 27 привредних субјеката из Српске за рад у Њемачкој у овој и наредној години.

Директор Привредне коморе Републике Српске Драгица Ристић истакла је да је укупни контингент деташмана за БиХ 2.000 од чега 666 припада Републици Српској.

"Деташманска година почиње 1. октобра, а ове године смо имали добру сарадњу са Спољнотрговнском комором БиХ. За Републику Српску је веома значајан девизни прилив који остварују привредни субјекти на раду у Њемачкој", рекла је Ристићева новинарима, након уручивања деташмана.

Она је подсјетила да је јавни конкурс за додјелу деташмана за извођење радова у Њемачкој објављен у августу ове године.

Власник фирме "Монтинг Монтажа" из Бијељине Спасоје Албијанић нагласио је да је приход фирми из Српске које раде у Њемачкој око 30 милиона евра.

"Захвалио бих Привредној комори Републике Српске и Спољнотрговинској комори БиХ на урученоим деташманима и што лакше можемо да остварујемо привредне резултате у иностранству", рекао је Албијанић.

Он је оцијенио да институције БиХ морају више да помогну фирмама из БиХ које раде у иностранству, у рјешавању одређених проблема, међу којима је и добијање виза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана