Упућен позив за учествовање на аукцији трезорских записа РС

Агенције
Упућен позив за учествовање на аукцији трезорских записа РС

Бањалука - Аукција шесте емисије трезорских записа Републике Српске путем Бањалучке берзе биће одржана 7. јуна, наводи се у јавном позиву за учешћем на овој аукцији упућеном физичким и правним лицима, преносе агенције.

Планирани износ ове емисије је 17 милиона КМ, номинална вриједност трезорског записа је 10.000 КМ, а датум доспијећа ових краткорочних дужничких хартија од вриједности је 7. март наредне ове године.

Аукције и емисије трезорских записа врше се у циљу развоја финансијског тржишта Српске, као и потребе за обезбјеђењем средстава по основу финансирања буџета Републике Српске.

Министарство финансија Српске извршило је прву аукцију трезорских записа 11. маја прошле године, што је уједно била и прва аукција трезорских записа у БиХ, са оствареним износом емисије тих хартија од вриједности од 36 милиона КМ.

Друга аукција извршена је 20.јуна прошле године са оствареним износом аукције трезорских записа од 28,3 милиона КМ, трећа аукција извршена је 29. новембра прошле године са оствареним износом ових хартија вриједности од 15,7 милиона КМ, а четврта ауција била је 15. децембра прошле године са оствареним износом трезорских записа од 12,9 милиона КМ, док је пета аукција извршена 27. марта са оствареним износом од 27,17 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана