Упркос кризи, најбогатији увећавају своје богатство

Aгенције
Упркос кризи, најбогатији увећавају своје богатство

Лисабон - У Португалији је, упркос кризи, 25 најбогатијих људи ове године увећало своје богатство за 16 одсто, што укупно износи 16,7 милијарди евра, објавио је португалијски часопис "Езгаме".

Док је земља једва изашла из рецесије у другом кварталу, 25 најбогатијих људи сада држи еквивалент од 10 одсто бруто националног дохотка, насупрот 8,4 одсто, колико су посједовали у 2012. години, преноси АФП.

"Чак и у вријеме кризе богатство наставља да се увећава", коментарише часопис који наводи да је богаћење остварено захваљујући курсним разликама док је индустријска активност у паду.

Најбогатији човјек у Португалији је бизнисмен Америко Аморим /79/, који је готово удвостручио своје богатство за годину дана на 4,5 милијарди евра.

На другом мјесту по богатству је Александар Соарес дос Сантош /79/, чије се богатство процјењује на 2,2 милијарде евра, а на трећем мјесту са 1,7 милијарди евра је породица Гимараеса Меља.

Португалија је потврдила у трећем кварталу излазак из рецесије, региструјући скроман раст од 0,2 одсто, али је то и даље крхки опоравак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана