Унија удружења послодаваца РС не жели да их представља бх. асоцијација

В. К.
Унија удружења послодаваца РС не жели да их представља бх. асоцијација

БAЊA ЛУКA - Aсоцијација послодаваца БиХ узурпирала је надлежности из ове области, тако да се представља као асоцијација послодаваца БиХ, при том занемарујући позицију да постоји репрезентативна Унија удружења послодаваца РС.

Рекао је ово јуче предсједник Уније удружења послодаваца РС Ранко Милић.

Он је нагласио да Унија има репрезентативну улогу Српској и да као таква намјерава да учествује у социјалном дијалогу на нивоу БиХ и да не дозволи узурпацију надлежности.

- Жели се створити лажна слика у јавности и да се Aсоцијација послодаваца БиХ представи као организација која има легитимитет на цијелом простору у БиХ, односно и на простору РС што није случај, јер они не представљају послодавце из Српске - истакао је Милић.

Према његовим ријечима, Aсоцијација послодаваца БиХ формирана је 2004. године, а у том периоду Унија послодаваца РС није хтјела да буде чланица тог удружења, јер им је нуђено да у том удружењу буде заступљен само један члан из Уније.

Предсједник Aсоцијације послодаваца БиХ Нихад Имамовић казао је да ова асоцијација није узурпирала ничија права, те да је раније било покушаја договора са Унијом удружења послодаваца РС, који нису дали резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана