UniCredit увео Google Pay

Г.С.
UniCredit увео Google Pay

UniCredit у Босни и Херцеговини је омогућио свим својим клијентима, корисницима Mastercard® картица, Google Pay услугу која доноси бржи, једноставнији и сигурнији начин бесконтактног плаћања паметним уређајима.

Процес дигитализације картице као и кориштење Google Pay услуге врло су једноставни. Како би активирали Google Pay услугу, клијенти треба да у m-bank апликацији уђу у мени КАРТИЦЕ, те да испод одабране Mastercard картице изаберу опцију „Додај у G Pay", те слиједе инструкције на екрану. Услугу Google Pay могуће је уговорити за све Mastercard картице за физичка лица унутар m-bank апликације.

Плаћање се обавља без потребе отварања м-банк апликације или уношења PIN-а, једноставним откључавањем мобилног уређаја и приношењем POS терминалу, а сама услуга је доступна на свим продајним мјестима која подржавају бесконтактно плаћање.

„Континуирано пратећи потребе наших клијената, активно унапређујемо наше производе и услуге, са посебном пажњом на дигитализацију. Веома смо сретни што смо свим нашим корисницима Mastercard картица омогућили услугу Google Pay. Сигуран сам да ће овај једноставнији и сигурнији начин плаћања пружити нашим клијентима још боље и угодније искуство обављања свакодневних трансакција на продајним мјестима", изјавио је Драган Ћавар, члан Управе UniCredit Банк д.д. Мостар одговоран за малопродају.

"Изузетно смо поносни на чињеницу да смо нашим клијентима, корисницима Mastercard картица, омогућили Google Pay услугу коју ће, вјерујемо, активно користити и на овај начин ефикасније располагати својим новцем и временом. Увођењем иновативних услуга потврђујемо нашу опредјељеност да усмјеримо наше ресурсе ка унапређењу дигиталних канала и будемо у корак са потребама наших клијената, као и актуелним трендовима.", изјавио је Жељко Кишић, члан Управе UniCredit банке Бања Лука задужен за Малопродају и корпоративно банкарство.

 „Мобилни новчаници су тренд који стабилно расте јер је ово платна метода која заокружује све потребе крајњих корисника за једноставношћу, сигурношћу и практичношћу плаћања. Драго нам је да ће корисници Mastercard картица UniCredit банке имати прилику да користе Google Pay мобилна плаћања, и желим да честитам UniCredit банци на још једном успешном и иновативном пројекту," изјавила је Јелена Ристић, директорка за тржишта Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине у компанији Mastercard.

Google Pay услуга корисницима, поред брзине и лакоће кориштења, омогућава и нови ниво сигурности плаћања. Подаци о картици која се региструје су потпуно заштићени пошто се у процесу дигитализације креира виртуелна картица – токен за плаћање. Када се приликом трансакције користи мобилни уређај, са трговцем се дијели токен, а не прави број картице. Уз чињеницу да се сва мобилна плаћања обрађују путем Mastercard мреже и да се на њих примјењују исте сигурносне технологије које Mastercard користи за било које друго плаћање, додатни ниво контроле корисницима пружају и функционалности Андроид оперативног система, као што је могућност биометријског откључавања уређаја и опција Find my device, путем које је могуће лоцирати уређај, односно закључати или трајно обрисати податке на њему.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана