UniCredit проглашен најбољом банком за трансакцијско банкарство у Европи

Г.С.
UniCredit проглашен најбољом банком за трансакцијско банкарство у Европи

UniCredit је на додјели награда за трансакцијско банкарство 2024. године која је организована од стране престижног магазина, The Banker, први пут проглашена најбољом банком за трансакцијско банкарство у Европи.

Награде The Banker Банкер за трансакцијско банкарство, које су међу водећим индустријским стандардима изврсности у банкарству, признају важност трансакцијског банкарства и кључних актера на глобалном нивоу.

Ове године, током оцјењивачког процеса, истакле су се двије главне тематске области: како банке приступају прекограничним плаћањима те континуирани процес дигитализације банкарства с циљем пружања бржих и транспарентнијих услуга трансакцијског банкарства.

Поводом додјеле ове награде UniCreditу, Жељко Кишић, члан Управе UniCredit банке Бања Лука надлежан за Малопродају и Корпоративно банкарство је изјавио: „Трансакцијско банкарство и плаћања основа су наших односа с клијентима те је наш задатак да и на локалном тржишту у континуитету радимо на иновацијама и унапређујемо ефикасност наших платних система. Свако признање за UniCredit за нас представља додатну мотивацију да користимо знања, добре праксе и кноњ-хоњ UniCredit Групе, како бисмо пословање клијената с банком на локалном тржишту учинили што бржим и једноставнијим.”

UniCredit је недавно успоставио нову пословну јединицу, која је искључиво фокусирана на развој рјешења за плаћања те на иницијативе које користе паневропску присутност UniCreditа за увођење иновација у понуду производа и постизање изврсности услуга за све клијенте широм мреже UniCredit Групе.

У међувремену, UniCredit наставља усавршавати своје канале, користећи се технологијом и подацима, с циљем поједностављења корисничког искуства и повећања понуде те броја канала комуникације с клијентима.

Коментаришући ову награду, Алмир Гредић, члан Управе UniCredit Банк д.д. Мостар, надлежан за Корпоративно банкарство, изјавио је: „Наша посвећеност изградњи дугорочних односа с клијентима, од појединаца до великих корпорација, темељ је нашег успјеха. Ова престижна награда симбол је наше способности да прилагодимо пословање специфичним потребама сваког клијента, користећи интегрисане канале и производе врхунске квалитете. Признање The Banker -а додатно потврђује нашу преданост иновацијама и пружању врхунских рјешења у свијету плаћања. UniCredit остаје чврсто опредијељен ка томе да буде најпоузданији партнер својим клијентима, у сваком сегменту платних услуга.”

Током периода додјеле ове награде, UniCreditова услуга међународног плаћања UC PayFX унапређена је опцијама плаћања у додатним валутама. Услуга је такође уведена у нове регије, подржавајући растући сегмент малих и средњих предузећа – с више од 3.000 малих и средњих предузећа.

Додатно, почетком ове године, UniCredit је постала прва и једина банка на својим кључним тржиштима која нуди Swift GPI за међународна плаћања за све сегменте клијената – од малопродајних клијената до малих и средњих предузећа те мултинационалних корпорација.

Сњифт GPI омогућава банкама да пруже бржу, транспарентнију и праћену услугу прекограничних плаћања, с цјелокупном видљивошћу трансакција и тачним информацијама о плаћањима у стварном времену.

На нивоу Групе, UniCredit је такође ушао у вишегодишње стратешко партнерство с Mastercardom, успостављајући стратегију употребе јединствене картице на више тржишта у Европи, са заједничком амбицијом повећања брзине иновација у платном промету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана