UniCredit banka Бањалука наставља подршку иницијативи "Непроцјењива планета"

Г.С.
UniCredit banka Бањалука наставља подршку иницијативи "Непроцјењива планета"

UniCredit banka Бањалука је у току прошле године, као прва банка на територији БиХ, подржала борбу за здравију и зеленију животну средину и прикључила се Priceless Планет Коалицији (Коалиција „Непроцјењива планета"), иза које стоји компанија mastercard, како би дала свој допринос и пружила подршку уједињењу и напорима потрошача, финансијских институција, али и заједница, у борби против климатских промјена.

Циљ Коалиције јесте да се у наредних пет година подржи садња 100 милиона нових стабала у угроженим подручјима широм свијета и да се на тај начин позитивно утиче на обнову шумског фонда на глобалном подручју. У оквиру акције "Непроцјењива планета", UniCredit banka Бањалука је заједно са својим клијентима у току 2022. године посадила чак 7.500 садница и на тај начин директно утицала на смањење емисије штетних гасова, те очување животне средине и биодиверзитета.

Поводом наставка подршке иницијативи "Непроцјењива планета", Гордан Пехар, предсједник Управе UniCredit банке Бањалука, изјавио је: "Поносан сам на чињеницу да смо прва банка на тржишту која се придружила коалицији "Непроцјењива планета" и да смо у синергији са нашим клијентима показали да посвећеност заштити животне средине захтијева конкретна дјела и акције које ће имати глобални значај. ESG је у фокусу свега што радимо, стога наставак сарадње са mastercardом у оквиру ове иницијативе, представља прилику да покажемо нашу опредјељеност ка одрживом пословању и напоре које чинимо како бисмо поставили темеље за бољу будућност нових генерација, бирнући о средини у којој живимо".

Јелена Ристић, директорка за тржишта Србије, Црне Горе и БиХ у компанији mastercard, истакла је: "Климатске промене су прерасле у климатску кризу која погађа свакога од нас и зато је крајње време за акције на свим фронтовима. Ми се ослањамо на своје технологије и глобалну мрежу партнера како бисмо дали свој допринос позитивној промени и велико нам је задовољство што је UniCredit banka Бања Лука препознала и подржала тај циљ као важан."

UniCredit banka Бањалука наставља пружати подршку циљевима Коалиције, те за крај године покреће нови вал иницијативе "Непроцјењива планета" и позива клијенте да дају свој допринос акцији, користећи нову услугу, Google Payоогле Pay мобилни новчаник, за своје редовне куповине, јер свака трансакција дигитализованом UniCredit mastercard картицом до 20. марта 2024. године значи донацију и садњу једног новог стабла, као и подизање свијести да једноставним свакодневним активностима сви можемо допринијети здравијој и зеленијој будућности. 

Google Pay је нови начин једноставног, сигурног и брзог плаћања мобилним телефоном доступан корисницима UniCredit mastercard картица и м-банк апликације, мобилног банкарства UniCredit банке Бањалука. Плаћање дигиталним новчаником се обавља бесконтактно, без откључавања уређаја и приношењем мобилног телефона POS терминалу на продајним мјестима која нуде могућност бесконтактног плаћања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана