Уља из Модриче јефтинија за 20 одсто

Маријана Миљић
Уља из Модриче јефтинија за 20 одсто

БAЊAЛУКA - Рафинерија уља Модрича снизила је цијене већине својих најтраженијих производа за око 20 одсто у оквиру новогодишње понуде компаније.

Директор Рафинерије уља Перо Дугић рекао је да ово није први пут да компанија снижава цијене својих производа.

- Са наговјештајима о доласку кризе у Републику Српску и БиХ одлучили смо да производе из Рафинерија купцима понудимо по десет до 15 одсто нижим цијенама - рекао је Дугић и додао да модричка Рафинерија на овај начин жели да допринесе бржем изласку земље из кризе.

Нагласио је да је компанија свјесна тога да је становницима и предузећима цијена одлучујући фактор при избору и куповини одређеног производа, без обзира на његово поријекло и квалитет.

- Рафинерија и ангажовањем домаћих фирми на редовном годишњем ремонту постројења, који се завршава ових дана, настоји да помогне приведи Републике Српске и БиХ - рекао је Дугић.

Према његовим ријечима, Рафинерија уља Модрича већ дуги низ година гради своју пословну политику на коришћењу нових технолошких достигнућа, а својим купцима нуди квалитетне производе уз приступачне цијене.

- Рафинерија уља Модрича, као произвођач, регистрована је и код Европске агенције за хемикалије у Хелсинкију, чиме је обезбиједила пласман својих производа, укључујући и ХК базна уља, парафине и трафо уља на тржиште Европске уније - казао је Дугић.

Виши сарадник за односе са јавношћу у Министарству индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Aлександра Вукашиновић рекла је да Влада поздравља овај потез Рафинерије уља Модрича.

- Позивамо и друга предузећа из Републике Српске да слиједе примјер Рафинерије уља, те да коришћењем домаћих производа смање трошкове производње, а тиме и цијену готовог производа - рекла је Вукашиновићева.

Оснивање

Рафинерија уља Модрича основана је прије 56 година, а за нешто више од пола вијека пословања Рафинерија је произвела и пласирала на тржиште више од два милиона тона моторних уља и мазива за моторна возила и индустријска постројења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана