Улице и тргови у Рогатици добили имена

С. М.
Улице и тргови у Рогатици добили имена

РОГAТИЦA - Да се град на обалама Ракитнице шири и развија, показала је одлука одборника Скупштине општине Рогатица, који су на посљедњој сједници донијели одлуку о одређивању имена улица и тргова у насељима Живаљевина, Борач, Каранфил, Стара циглана, Птичијак, Пландиште и Рудо.

Све су то углавном нови дијелови града у којима су никла насеља у посљедње три деценије и гдје су новоизграђене куће носиле ознаке без броја. Сви који су тражили неког у тим насељима имали су тежак задатак, јер само у насељу Рудо има више од 250 новоизграђених кућа.

Слично је било и у Каранфилу које има више од 100 кућа, у Борчу 70, Пландишту 50, периферији улице Милоша Форцана 46, до Птичијака са 30 и некад малог Ђурина бријега са 25 нових кућа.

- То је био разлог да на захтјев Поште и Телекома РС, али и Полицијске станице, предложимо СО да спроведемо анкету међу грађанима и дођемо до имена улица у тим новим, односно старим насељима - истакао је начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Рогатица Зоран Чаркић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана