Улагање у НИС од 500 милиона евра

Глас Српске
Улагање у НИС од 500 милиона евра

НОВИ СAД - У модернизацију Нафтне индустрије Србије сљедеће три године биће уложено више од 500 милиона евра, од којих ће чак 60 милиона евра бити усмјерено у еколошке програме, пренио је Танјуг.

Заштита животне средине један је од главних приоритета и неодвојиви дио стратегије ефикасног управљања компанијом, нагласио је замјеник генералног директора НИС-а Јуриј Масијански.

Он је  напоменуо да су три кључна правца у области екологије драстично смањивање штетних посљедица производње, производња еколошки чистог горива и ревитализација природних ресурса.

У компанији је први пут основана Дирекција за екологију која ће за неколико мјесеци спровести еколошку провјеру на подручју читаве компаније и на основу добијених резултата разрадити план унапређења еколошких стандарда у производњи, рекао је Масијански.

Савјетник генералног директора НИС-а за специјална питања Владимир Aнисимов, напоменуо је да ће у оквиру комплетне модернизације рафинеријског комплекса компаније бити обухваћено 29 објеката од којих ће њих десет непосредно утицати на побољшање заштите животне средине.
Aнисимов је напоменуо и да ће у оквиру програма модернизација, значајни радови бити обављени и у новосадској рафинерији, посебно на реконструкцији постројења и резервоара уништених у NATO бомбардовању, прикупљању штетних материја из земљишта таложених годинама, пречишћавању отпадних вода и други.

"Евро 5"

НИС ће у предстојећем периоду снаге усмјерити и на побољшање квалитета свих врста горива, истакао је руководилац функције за улагања и развој Николас Петри и додао да ће по завршетку модернизације та компанија производити моторни бензин "евро 5".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана