Укор шефу Сименса због састанка са Путином?

Aгенције
Укор шефу Сименса због састанка са Путином?

Берлин -- Извршни директор Сиеменс АГ Џо Кајзер доживио је жестоке критике од стране њемачких власти због прошлонедјељног пута у Москву и сусрета са Владимиром Путином.

Сукоб око састанка Кајсера са предсједником Русије нагласио је разлике у приступу разрјешењу "украјинске ситуације" унутар саме Њемачке.

Док администрација канцеларке Меркел оштро критикује пословне разговоре руководећег велике домаће компаније са Путином, с друге стране велики број угледних њемачких привредника и корпоративних лидера и даље виде Русију као снажног економског партнера, преноси портал Bloomberg.

Европска унија и САД траже казну за Русију због анексије Крима.

"Ми не желимо увођење економских санкција, али морамо да покажемо руском предсjеднику да не прихватамо тренутни развој ситуације. Због тога сматрама да је посjета Кајзера Москви у овом тренутку била непримjерена"; изјавио је потпредсjедник њемачке владе и министар економије и енергетике Зигмар Габријел.

Од свих чланица ЕУ Њемачка је највећи трговински партнер Русије, Због таквог односа и могућег губитка због евентуалног увођења економских санкција Руској Федерацији руководства великих њемачких компанија Адидас, ThyssenKrupp и Deutsche Postотворено су се успротивили политици санкција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана