Укинуте таксе на лету за Београд

Маријана Миљић
Укинуте таксе на лету за Београд

Бањалука - Предузеће "Аеродроми РС" укинуло је наплату аеродромских такси на лету од Бањалуке до Београда, захваљујући чему је снижена цијена авио-карте.

"Аеродроми РС" измијенили су уговор са српском авиокомпанијом "Ер Србија", која је с циљем повећања броја путника за Београд предложила укидање аеродромске накнаде за одлазеће путнике како би за исти износ била умањена цијена авио-карте.

- Овај приједлог је проистекао из заједничких залагања за стварање услова да ова линија постане одржива. Аеродром Бањалука је подржао овај приједлог и за све путнике који путују на овој релацији укинуо аеродромске таксе те на тај начин учествовао у смањењу цијене авио-карте - казали су у "Аеродромима РС".

У овом предузећу нису жељели да кажу колико је износила аеродромска такса, али су истакли да цијена повратне карте на релацији Бањалука - Београд износи 106 марака.

- Цијена на овој релацији није пуно већа од цијене путовања аутобусом од Бањалуке до Београда - казали су у "Аеродромима РС".

Авиолинија на релацији Бањалука - Београд у функцији је од 1. септембра прошле године. Према информацијама "Аеродрома РС", на једном лету има од 20 до 25 путника, а приходи од лета су испод просјечног нивоа да би покрили трошкове авиокомпаније, због чега је и предложено укидање аеродромских такси како би било повећано интересовање за путовање. У "Аеродромима РС" сматрају да ће укидање накнада за путнике до Београда и смањење цијене авио-карте довести до повећања броја путника у овој љетњој сезони.

Увођење лета Бањалука - Београд подржале су и владе РС и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана