УИО: Ослободити дажбина робу хуманитарног карактера

Срна
УИО: Ослободити дажбина робу хуманитарног карактера

Бањалука - Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ упутила је данас иницијативу Савјету министара БиХ да доносе посебну Одлуку о ослобађању плаћања увозних дажбина и инспекцијског надзора за сву робу намијењену у хуманитарне сврхе за подручја погођена поплавама у БиХ.

УИО ће прослиједити иницијативу Савјету министара БиХ да се хитно донесе одлука о донирању све робе која је правоснажно одузета због царинских прекршаја, а налази се у складиштима УИО, саопштено је из Управе.

УИО је саопштила да су два камиона хуманитарне помоћи из Македоније и један камион из Словачке ушли данас у БиХ на граничном прелазу Орашје.

"Роба хуманитарног карактера, као што су храна, одјећа и лијекови намијењени су поплављеним подручјима у БиХ, а царињење робе хуманитраног карактера за подручја угрожена поплавама у БиХ врши се по поједностављеној царинској процедури", наводи се у саопштењу.

Хуманитарне пошиљке најављују се Министарству безбједности БиХ, које обавјештава дежурну оперативну линију УИО о уласку пошиљке хуманитарног карактера за подручја угрожена поплавама у БиХ.

Гранични прелази на сјеверу БиХ, на које се могу увести хуманитарне пошиљке за подручја угрожена поплавама у БиХ, су Градишка, Градина, Изачић, Хукића Брдо и Брод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана