Ухапшен директор Оранжа

Aгенције
Ухапшен директор Оранжа

Париз - Француска полиција ухапсила је директора телекомуникационе компаније "Оранж" Стефана Ришара, у оквиру истраге против директора ММФ-а Кристин Лагард.

- Ришар, који је био шеф особља Лагардове у тренутку исплате одштете бизнисмену Бернару Тапију, приведен је на саслушање заједно са Жан-Франсоа Рокијем, који је био на челу једне финансијске институције формиране да чува активе у власништву Креди Лионе банке - изјавио је један извор упознат са ситуацијом, а преноси Франс прес.

Директор ММФ-а је у мају била на дводневном саслушању у вези са исплатом Тапију, али је успјела да избјегне оптужбе и да буде именована за свједока сарадника.

Наиме, између тог бизнисмена и државне банке Креди Лионе избио је спор у вези са продајом спортске групације "Адидас" 1993. године у Тапијевом власништву.

Арбитражна комисија је стала уз Тапија и његове тврдње да га је банка Креди Лионе намјерно преварила потцијенивши вриједност "Адидаса" у тренутку продаје и да му држава, као главни акционар у тој банци, мора исплатити одштету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана