Удружење банака Босне и Херцеговине позива на кориштење дигиталних сервиса

Г.С.
Удружење банака Босне и Херцеговине позива на кориштење дигиталних сервиса

Поводом актуелне епидемиолошке ситуације Удружење банака Босне и Херцеговине позива грађане да интензивније користе дигиталне сервисе банака као што су интернет и мобилно банкарство, како би свели кретање и окупљање на минимум.

У саопштњу из Удружења препоручују да се код плаћања чешће користе картице, како би се минимизирао контакт са новчаницама, као потенцијалним извором заразе.

"Банкарски сектор приступа одговорно ситуацији у којој се тренутно налазимо. Све банке су предузеле превентивне хигијенске мјере како би се евентуално ширење вируса свело на минимум. Свакодневно пратимо ситуацију и разматрамо могуће додатне мјере, а с циљем заштите наших клијената и запосленика, који су наш највећи приоритет", изјавио је Берислав Кутле, директор Удружења банака Босне и Херцеогвине, те позвао грађане, посебно оне из ризичнијих категорија, који имају уговорене електронске сервисе да их максимално користе, те да без потребе не излазе ван.

Банке континуирано прате кретања и ситуацију у вези са коронавирусом те у складу с тим подузимају одговарајуће активности, саопштено је из Удружења банака БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана