У току ремонт производних погона

Глас Српске
У току ремонт производних погона

БAЊA ЛУКA - У предузећу "Сава Семберија" из Бијељине у току су интензивне активности на ремонту и уградњи нових уређаја за вођење процеса производње, како би она могла да отпочне средином године, казали су "Гласу Српске" у овом предузећу.

- Потписани су уговори са реномираном консултантском кућом на пословима увођења интегрисаног стандарда ISO 9001 и HACCP-а. Све активности усмјерене су ка почетку процеса производње, а упоредо са овим санирају се и дограђују производни и помоћни објекти у складу са потребама ових стандарда - нагласили су "Сави".

Додали су да су досадашња улагања у производне погоне била значајна, те да ће и у наредном периоду бити потребно много новца да би производња могла да достигне жељени ниво.

- Очекује се да, и поред значајне аутоматизације производних процеса, буде значајно повећан број запослених у односу на протекли период - нагласили су у "Сави".   

Бијељинску "Саву" је, крајем прошле године, купио Милорад Крстић за два милиона марака, чиме је преузео и обавезе предузећа од 1,1 милион марака према радницима и 75.000 марака према добављачима. Почетак процеса производње у погонима "Сава Семберија" планирано је за крај маја

В. К.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана