У “Свислајон Таково” почела монтажа нове производне линије

Агенције
У “Свислајон Таково” почела монтажа нове производне линије

Требиње - У Прехрамбеној индустрији “Свислајон Таково” у Требињу почела је монтажа нове производне линије, на којој ће бити запослено 45 радника, преносе агенције.

Због уласка Хрватске у ЕУ и другачијих царинских прописа, погон за производњу бисквита из фабрике у Сиску преселиће у Требиње, а опрема је већ стигла.

- Уколико све буде текло према плану, прве бискивите из нашег погона очекујемо у септембру - рекла је директор требињске Прехрамбене индустије “Свислајон Таково” Весна Вујовић.

Она је истакла да је три године од оснивања прехрамбена индустрија у Требињу израсла у озбиљног произвођача кондиторских производа, који је асортиман производа, са почетних десетак, проширио на 50 врста артикала.

- Обим производње констатно је растао и сада достиже 800 тона мјесечно, а слаткиши из Требиња доспијавају на тржишта земаља Цефте, Еу, Америке и Аустралије. Број запослених је са 70, колико их било када је фабрика отворена, дошао до 200 радника - навела је Вујовићева.

Она каже да је политика запошљавања да се сходно расту производње, преквалификацијом, у прехрамбеној индустрији ангажују радници Индустрије алата, чиме се растерећује металски дио производње концерна “Свислајон”.

- Већински власник Родољуб Драшковић показује велики интерес за нове развојне пројекте, па и убудуће очекујемо инвестиције у прехрамбену индустрију Требињу - рекла је Вујовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана