У “Свислајон индустрији алата” производња смањена за 40 одсто

Агенције
У “Свислајон индустрији алата” производња смањена за 40 одсто

Требиње - У “Свислајон индустрији алата” (СЛ ИАТ) Требиње у посљедња два мјесеца производња је смањена за око 40 одсто, а ако се настави оваква ситуација радници најављују блокаду кондиторске производње која дјелује у оквиру ове компаније, уз образложење да се једна грана не може развијати, а да друга пропада, преносе агенције.

Руководство и Синдикат СЛ ИАТ упутили су захтјев Влади Републике Српске да помогне у превазилажењу проблема ове фирме која је носилац, како су рекли, развоја Херцеговине и да се покуша спасити 720 радних мјеста.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић данас је, након састанка са представницима Синдикалне организације и руководством преузећа, изјавио да је један број сталних купаца производа ове фабрике смањио поруџбе због чега је производња пала.

Он је напоменуо да је у августу од планираних око три милиона марака пласман производа износио 1.600.000 КМ.

- Упућен је захтјев Влади РС да кроз конверзију дуга помогне овом предузећу како би опстало на тржишту и наставило да редовно измирује своје обавезе према радницима и држави - рекао је Пеулић.

Члан Синдикалне организације СЛ ИАТ, која дјелује при Синдикату металске индустрије и рударства Савеза синдиката РС, Радослав Влачић каже да радници више немају повјерење ни у већинског власника, ни у менаџмент па чак ни у синдикат.

- Запосленима је доста прича о уговореним пословима, стрпљења више намају и налазе се у веома тешкој ситуацији - каже Влачић и додаје да радници немају никакву сигурност јер се производња смањује из мјесеца у мјесец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана