У Српску стиже још 130 пунта

Т. М.
У Српску стиже још 130 пунта

БAЊA ЛУКA - До краја идуће седмице у Бању Луку би из крагујевачке фабрике требало да стигне још 130 аутомобила "фијат пунто", чиме ће бити комплетиран први контингент возила чију су куповину субвенционисале владе Српске и Србије.

Рекао је то јуче "Гласу Српске" Драган Новаковић из службе продаје бањолучке фирме "Самакс", овлашћеног дилера "Фијат аутомобила Србија" у РС.

- До сада је у Српску стигло 170 возила "фијат пунто", а са свих 300 купаца потписани су предуговори о куповини. Како стижу возила, тако према списку позивамо власнике да долазе по њих. До сада је преузето стотињак аутомобила - рекао је Новаковић.

У Комерцијалној банци кажу да су за куповину возила уз субвенцију Владе РС запримили 21  захтјев за одобравање кредита, од којих је до сада одобрено 17.

- Остали   подносиоци још нису комплетирали сву документацију, а до сада ниједан захтјев није одбијен - рекли су у овој банци.

Од када је почела продаја "фијат пунта" у Српској, Уникредит банка је одобрила 65 кредита, а тренутно се обрађује око 40 захтјева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана