У првом плану јачање карго саобраћаја

М. Ч.
У првом плану јачање карго саобраћаја

Лакташи - Предузеће "Аеродроми РС" планира проширење капацитета с циљем јачања, прије свега, карго саобраћаја, а у том циљу предвиђена су улагања између шест и седам милиона КМ.

Речено је то јуче послије састанка премијера РС Жељке Цвијановић и министра саобраћаја и веза РС Неђе Трнинића са директором "Аеродрома" Мирославом Јањићем.

Цвијановићева је казала да ће Влада РС подржати пројекте које је руководство "Аеродрома" презентовало, али да то неће моћи само сопственим снагама.

- Зато се и јесмо ослонили на пројекте планиране са руским партнерима. Аранжман са Труском, који траје већ девет мјесеци, веома добро функционише и доноси приход. Наставићемо и даље да идемо у том правцу, а нешто слично за почетак планирамо да радимо са Русијом, а након тога да уђемо и у озбиљнију фазу - нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла да ништа мање значајан није ни путнички саобраћај, који такође има перспективу. Јањић је изразио наду да ће врло брзо моћи да се похвале са свим садржајима.

- Од почетка рада са Турском, односно од децембра прошле године, обавили смо 101 лет и превезли 4.500 тона расхлађеног меса - нагласио је Јањић.

Трнинић је рекао да управа аеродрома има врло амбициозне и реалне планове и нагласио да ће Влада дати пуну подршку таквим плановима. Аеродроми у БиХ у првих шест месеци ове године опслужили су 490.877 путника, што је повећање од 19,2 одсто у односу на исти период лани, показују подаци Агенције за статистику БиХ. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана