У Палама отворене двије Нестро пумпе

Глас Српске
У Палама отворене двије Нестро пумпе

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Руска компанија "Зарубежњефт" отворила је јуче у Хан Дервенти, у општини Пале, двије реконструисане бензинске пумпе у оквиру продајне мреже "Петрол", која у Републици Српској и БиХ послује као нови бренд "Нестро".

Ријеч је о модерним пумпама "Љубогошта 1" и "Љубогошта 2", које су постављене једна насупрот другој, са капацитетом од 300.000 литара, јавила је Срна.

Директор "Петрола" Драго Ђукић рекао је да је у ове и бензинску пумпу која је недавно отворена у Броду уложено око пет милиона марака. Он је истакао да би "Петрол" до краја јануара сљедеће године требало да реконструише своје пословне објекте у Приједору, Котор Варошу и Требињу.

- У току 2010. године планирана је изградња два нова објекта и реконструкција десет постојећих бензинских станица које су већ у саставу "Петрола", а вриједност инвестиција које су планиране у сљедећих пет година износи око 40 милиона евра - рекао је Ђукић новинарима на отворењу и поручио купцима да на бензинским пумпама "Нестро" могу добити робу европског квалитета и по врло повољним цијенама.

Замјеник директора "Оптима групе" и будући директор "Петрола" Aлександар Бјакон истакао је да ће руски привредници и даље развијати инфраструктуру у Републици Српској.

Начелник општине Пале Слободан Савић рекао је да је отварање бензинских пумпи велики допринос општини, посебно због тога што је у њима запослено неколико радника.

Будућу "Нестро" групацију чиниће продајна мрежа, Рафинерија нафте Брод, Рафинерија уља Модрича и "Оптима група".

Државни капитал у нафтном сектору РС, који су сачињавали Рафинерија нафте Брод, Рафинерија уља Модрича и "Петрол", руска компанија "Њефтгазинкор" купила је почетком 2007. године за око 121 милион евра.

Продајна мрежа

Из Министарства индустрије, енергетике и развоја РС казали су да ће продајна мрежа, коју чине бензинске станице некадашњег бањолучког "Петрола" и дио бензинских пумпи који је купљен у Федерацији БиХ, бити потпуно реконструисана у сљедећих пет година и носиће име "Нестро" као нови бренд у РС и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана