У марту почиње производња пунта

Глас Српске
У марту почиње производња пунта

ТОРИНО - Италијанска компанија "Фијат", објавила је у петак да ће у марту почети производњу аутомобила "пунто" у Крагујевцу, пренијеле су агенције.

Како се предвиђа споразумом који су у петак у Торину потписали Влада Србије и "Фијат", годишња производња биће најмање 15.000 аутомобила у 2009. години, пренијело је Министарство економије и регионалног развоја Србије.

- Обим производње ће зависити и од тржишних услова у свијету, с обзиром на то да тај аутомобил није само за српско тржиште, већ и за извоз у сусједне земље, као и у сјеверну Aфрику и у Русију - казао је потпредсједник за комуникације "Фијата", Гуалберто Ранијери.

Најављено је да ће почети и производња "пунта" са дизел мотором.
Ранијери је оцијенио да је у садашњим тешким економским околностима, посебно у аутоиндустрији, од непроцјењивог значаја чињеница да ће крајем марта, Србија добити фабрику која склапа аутомобиле.

- То је показатељ повјерења "Фијата" у инвестицију у Србији и потврђује стратешку посвећеност заједничком улагању у Србији, која нам је веома значајна - истакао је он.

Потписивању споразума о производњи "пунта", присуствовао је потпредсједник српске Владе Млађан Динкић.

Тај договор, наводи се у саопштењу, представља први корак у реализацији заједничког улагања "Фијата" и Србије у производњу аутомобила у Крагујевцу и додатно ојачава посвећеност "Фијат групе" улагању у Србији.

Како је и раније најављено, "Заставина" фабрика аутомобила у Крагујевцу биће интегрисана у међународну мрежу фабрика "Фијат групе", наводи италијански произвођач.

Маркетинг

Додаје се да ће заједничка компанија "Фијата" и Владе Србије - "Фијат аутомобили Србија", добити пуну подршку за производњу и маркетинг, као и друге компаније које послују у оквиру те италијанске групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана