У Комори се не поштује принцип ротације

Глас Српске
У Комори се не поштује принцип ротације

СAРAЈЕВО - У Спољнотрговинској комори БиХ не поштује се принцип ротације на руководећим мјестима, а основни узрок проблема у овој институцији је неповјерење, рекао је јуче у Сарајеву предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић.

- Немам пуно информација о дешавањима у Спољнотрговинској комори БиХ, осим што знам да се већ двије године не поштује Закон који је усвојила Парламентарна скупштина БиХ, односно не поштује се принцип ротације - рекао је Шпирић.

Рекао је да очекује да ће Савјет министара БиХ добити детаљније информације о дешавањима у овој институцији, пренијела је Срна.

Потпредсједници Спољнотрговинске коморе БиХ из реда српског и хрватског народа Љубомир Клинцов и Милан Ловрић у више наврата упозоравали су да је Спољнотрговинска комора узурпирана, те да су представници српског и хрватског народа у органима Коморе маргинализовани и да им се ради иза леђа.

Они су још 16. маја упозорили да је објављивање јавног позива за предлагање делегата у Скупштину Коморе за мандатни период 1. јула 2010. до 30. јуна 2014. године, који је 15. маја ове године објављен у дневним новинама "Ослобођење", "Дневни аваз", "Независне новине" и "Дневни лист", незаконито.

Упркос негодовању српских и хрватских делегата, јуче је одржана конститутивна сједница Скупштине Спољнотрговинске коморе БиХ, на којој је конституисана нова Скупштина Коморе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана