У Келну договорена испорука и намјештаја и ентеријера вреднија од 200.000 евра

Срна
У Келну договорена испорука и намјештаја и ентеријера вреднија од 200.000 евра

Сарајево - На Међународном сајму намјештаја и ентеријера "ИММ" у Келну, компаније из БиХ договориле су испоруке вриједне више од 200.000 евра и запримиле захтјеве за понуде чија је вриједност процијењена на 300.000 евра.

Најтраженије су тапациране столице, намјештај за спаваће собе и трпезарије, а интерес влада и за остали намјештај, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.


Компаније из БиХ су током четири дана сајма оствариле више од 220 пословних контаката са партнерима из 48 земаља Европе и свијета.

Од 16. до 22. јануара, своје извозне колекције намјештаја представиле су компаније "Боксит" из Милића, "Лигнакон" из Теслића, "Феф експорт-импорт" из Сарајева, "Вуд тајм" из Илијаша, "Боснијен бич борд" из Високог, те градачачке фирме "Намјештај-солидвуд" и "Х.М.М".

"У оквиру промоције наступа БиХ, Комора је припремила специјални прилог о домаћим компанијама излагачима који је објављен у водећем аустријском стручном часопису из области уређења ентеријера жВонкултурж са сједиштем у Бечу", наведено је у саопштењу.

Специјални додатак/брошура о наступу БиХ на сајму у Келну објављен је у децембарском издању овог часописа, који се дистрибуише на 10.000 адреса стручних читалаца у Аустрији и јужном дијелу Њемачке.

Циљ ове активности био је представљање потенцијал компанија из БиХ које ће излагати на сајму, а концепт брошуре обухвата представљања појединачних фирми које су излагале на колективном штанду БиХ, као и оних које су излагале на самосталним штандовима.

Током седам година излагања у Келну, Комора је подржала 53 наступа фирми из цијеле БиХ, а узевши у обзир учествовање појединих фирми на више сајмова, подржала је укупно 33 компаније.

"Колики је значај излагања на сајму у Њемачкој говори податак да је у прошлој години БиХ достигла ниво извоза намјештаја од 250 милиона евра, од чега је трећина био извоз у Њемачку", наведено је у саопштењу.

Седми наступ фирми из БиХ на сајму у Келну финансијски су подржали Комора и Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана