У Хрватској се наплаћује и шетња по шуми

Index.hr
У Хрватској се наплаћује и шетња по шуми

Загреб - Хрватске шуме донијеле су цјеновнике за коришћење свих површина под њиховом управом, па ће се наплаћивати породични излети, коришћење бициклистичких стаза...

 

Како преноси Index.hr, према најновијем ценовнику Хрватских шума, ако сте се одлучили за излет то ће вас коштати 20 куна по дану (око 5 KM) док је породична тарифа 40 куна (11 KM).

За коришћење бициклистичких стаза у Хрватској морате платити 10 куна (око 2,5 KM), док је цијена породичне дозволе за исто 20 куна.

У цјеновнику се налазе и цене дозвола за спортске активности као што је пејнтбол (250 куна по групи - нешто изнад 60 КМ.), кориштење узлетних стаза за параглајдинг (50 куна по особи - око 15 КМ), оријентационо трчање (250 куна по групи - око 60 КМ), дозволу за кориштење површина с пропратним садржајима у сврху културних догађаја, што стаје 1.000 куна по дану...

Index.hr напомиње да није ријеч само о Парковима природе или Националним парковима, већ о свакој површини под управом Хрватских шума.

Хрватске шуме већ годинама наплаћују брање печурака, кестена... Може се набавити дневна, викенд, недјељна или мејсечна дозвола, али и може се плаћати и по скупљеном килограму одређених плодова.

Новина је, преноси Index.hr, што су поред шумских плодова, печурака и јестивих биљака, у цjеновник Хрватске шуме уврстиле и подужи списак љековитог, ароматичног и зачинског биља, за које су дозволе нешто јефтиније - 10 куна дневна и 100 куна сезонска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана