У фокусу трећег DDaysа који се 30. маја одржава у Бањaлуци и „фондовска индустрија"

Г.С.
У фокусу трећег DDaysа који се 30. маја одржава у Бањaлуци и „фондовска индустрија"

БАЊАЛУКА - Стање на тржишту капитала и улога инвестиционих фондова на тржишту капитала биће једна од тема на предстојећој пословној конференцији DDays која се под покровитељством Агенције за банкарство Републике Српске и Комисије за хартије од вриједности Републике Српске одржава 30. маја у Бањалуци под називом Пословање финансијског сектора и сектора некретнина у условима "поликризе" – само је неизвјесност извјесна!

Како сада послује домаћа "фондовска индустрија", а како она у региону?  Како ће усвојене измјене Закона о инвестиционим фондовима из 2022. године, којима је омогућено оснивање алтернативних фондова, утицати на тржиште капитала и какве опције за улагање нуде алтернативни  фондови нека су од питања до којих ће се покушати доћи на панелу: „Улога инвестиционих фондова на тржишту капитала" којим ће модерирати Милош Грујић који је аутор више стручних радова који се односе на тржишта капитала и функционисање фондова.

Грујић каже да ће конференција бити одлична прилика да се на једном мјесту нађу представници „фондовске индустрије", регулатори и доносиоци одлука и инвеститори, те у складу с тим очекује да ће панел бити веома занимљив.

Друштва за управљање инвестиционим фондовима играју једну од значајнијих улога у свијету финансија, односно на тржишту капитала. Привредни субјекти тог типа су одговорни за улагање и управљање имовином својих клијената, а клијенти могу да буду физичка лица, институције и корпорације. Поштујући основна начела улагања, друштва за управљање инвестиционим фондовима пружају прилику својим клијентима да остваре своје финансијске циљеве и евентуално увећају своју имовину.

Једно од таквих друштава је и Management Solutions које се поноси својим тимом искусних инвестиционих менаџера чије дубоко разумијевање тржишта и успјешан „track record " оправдава позитивне резултате пословања. Пажљивом анализом трендова на тржишту и идентификацијом обећавајућих инвестиционих прилика, друштво настоји да генерише позитиван принос за своје клијенте, минимизирајући ризик.

Поред своје инвестиционе експертизе, Management Solutions је такође познат по својој посвећености транспарентности и етичким пословним праксама. Компанија је посвећена одржавању отворених линија комуникације са својим клијентима и пружању редовног извјештавања о њиховим инвестицијама. Овај ниво транспарентности је компанији донио репутацију поузданости у овој бранши.

„Улагање у фондове није предодређено само за оне који имају велике износе новца, нити само за оне који имају одређено предзнање у области инвестирања. Нашим инвеститорима смо омогућили да путем улагања у различите инвестиционе фондове, буду изложени како домаћим тако и иностраним тржиштима капитала. Поред тога што су могуће једнократне уплате у фонд, уз одабир инвестиционог плана, наши клијенти имају могућност парцијалног улагања на годишњем, полугодишњем, кварталном па тако и мјесечном нивоу. На тај начин, ви фактички имате неки вид штедње- било за трећу доб (пензију), школовање млађих нараштаја и тако даље…„- говори Драган Кајкут, један од учесника на панелу и извршни директор у  Друштву Management Solutions уз напомену да је још једна врло значајна ставка за инвеститоре да своје удјеле у фонду могу уновчити у сваком тренутку.

На панелу ће поред Кајкута учешће узети и Огњен Михајловић, предсједник Комисије за хартије од вриједности РС, Сњежана Рудић, помоћник министра у Министарству финансија РС, Аднан Зукић, предсједник Комисије за вриједносне папире ФБиХ и Давор Сакач, директор TS Ventures фонда.

Конференцију организује агенција BAM consult, а више информација о самој конференцији можете погледати на сајту digitalnakonferencija.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана