У Добоју представљено шест пословних идеја младих

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Шест младих из Добоја, који учествују у Цефе програму подршке предузетништву, представило је данас своје стартап идеје, а два најбоље оцијењена пројекта биће финансирана са по 5.000 КМ.

Ријеч је о пројектима за производњу уникатних лампи од дрвета, ауто-праоници, архитектонском студију, пројектовању намјештаја и ентеријера, сервису за чишћење и гејмерској играоници.

Перица Тодорић, који је по струци електроенергетичар и представио се са пројектом савремено опремљене ауто-праонице, навео је да у том послу има дугогодишње радно искуство у земљи и иностранству и да планира запослити три радника, по једног годишње.

Дизајнер Дејана Квржић представила је план за покретање ентеријер студија за пројектовање намјештаја и простора, наводећи да већ седамнаест година ради у индустрији намјештаја и да би креирала свој типски производ.

Предсједник Градске развојне агенције Александар Гогановић рекао је новинарима да је шест кандидата ушло у ужи круг од укупно њих 15, колико их се у октобру пријавило на други конкурс Програма подршке предузетништву у Добоју.

Он је појаснио да се програм реализује на основу уговора о сарадњи Градске управе, Градске развојне агенције и Удружења тренера за развој конкурентских предузетника путем вјежбе - Цефе БиХ, који подржава Амбасада САД у БиХ.

Пројект менаџер прорама подршке Тамара Бјелић каже да је Добој једна од ријетких локалних заједница која је у околностима са пандемијом вируса корона у текућој години издвојила средства за двије групе учесника.

Она је подсјетила да ја за најбоље пословне идеје обезбијеђена дугорочна менторска подршка кроз Мрежу подршке предузетништву.

У претходном јавном позиву у ужи круг ушло је пет пројектних идеја, а 18. августа потписани су уговори са два најбоља, и то Срђаном Арсенићем са пројектом предузеће за безбједносне системе и Жељком Добројевићем са пројектом за дигиталну маркетинг ангенцију, који су по регистровању предузећа запослили четири радника.

Пословне идеје представљене су у сали Скупштине града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана