У Боски New Yorker и Lindey

Драгана Келеч
У Боски New Yorker и Lindey

БAЊAЛУКA - У реновираној Робној кући "Боска" у Бањалуци, која ће бити отворена у четвртак, наћи ће се 27 радњи, међу којима и познати свјетски брендови "New Yorker", "Lindey", "Ulla Popken ", "Parfois" и "Peackocks".

Рекао је ово јуче на конференцији за новинаре у Бањалуци генерални директор "Боске" Љубомир Дакић. Он је истакао да је у реконструкцију објекта уложено више од три милиона евра.

- У обновљеном пословном простору, површине 11.500 квадратних метара, биће запослено 150 радника у 27 радњи - рекао је Дакић.

На првом спрату "Боске", истакао је Дакић, биће смјештене радње са обућом и одјећом, на другом техника, а на трећем спрату намјештај.

- На прољеће планирамо да отворимо и ресторан брзе хране, а већ преговарамо са више фирми. На крову "Боске" биће отворена башта са погледом на Трг Крајине - казао је Дакић.

Додао је да ће се у "Боски" наћи више од 40 модних и спортских брендова за све генерације, а многи од њих ће се први пут појавити на тржишту Републике Српске.

- Од 27 радњи, највећи простор заузима један од најпознатијих модних брендова, "New Yorker". Ту су и шведски бренд "Lindey" женске и дјечије одјеће, њемачки "Ulla Popken" са одјећом за даме конфекцијског броја 42 и више, те  "Parfois", португалски бренд за жене.  У "Боски" ће се наћи и британски модни бренд "Peackocks" - истакао је Дакић.

PR директор "Делта холдинга" Бранислава Милунов каже да је отварање "Боске" велики догађај не само за Бањалуку и Републику Српску, него и за регион, због инвестиције реномираних српских компанија "Делта холдинга" и "Зекстре" од три милиона евра.

- Ово је један велики корак напред у развоју економских односа Србије и Републике Српске - истакла је Милунов.

Она је нагласила да је "Боска", која је отворена 1978. године, постала симбол Бањалуке, те да ће сада са 32 године, бити представљена у најбољем свјетлу.

Радно вријеме робне куће "Боска" биће од девет до 21 час радним даном, недјељом од девет до 16 часова, а на дан отварања "Боска" ће радити до 22 часа, а купце очекују специјални поклон и попусти.

Бивши радници

Љубомир Дакић је рекао је статус старих радника "Боске" ријешен споразумом између радника и представника конзорцијума "Делта-Зекстра", те да комплетан реновирани простор робне куће иде под закуп.

- Закупци примају раднике, а за бивше "Боскине" раднике дао сам препоруке - казао је Дакић и додао да ова робна кућа има вишемилионске губитке из ранијих година.

- "Боска" дуги низ година није остваривала приходе, а основна намјера њеном реконструкцијом била је да се заустави тај тренд - казао је Дакић и додао да "Боска" највише дугује државним предузећима, као што су "Електрокрајина" и Пореска управа Републике Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана