У Београду ниче и кула од 180 метара

Новости
У Београду ниче и кула од 180 метара

Београд - Србија даје земљиште и дозволе, инвеститор из Емирата новац и купце, то је договорено јуче приликом представљања пројекта "Београд на води".

"Изабрали смо партнера, тренутно најбољег у свету", рекао је за Новости предсједник Привременог вијећа за Београд Синиша Мали.

"И ми ћемо у наредном периоду формирати предузеће "Београд на води". Потом ће "Игл" постати сувласник нашег предузећа. Уз новац, који улаже у пројекат, задатак нашег партнера је и да нађе купце за пословни и стамбени простор, а Алабар већ зна ко су потенцијални будући власници квадрата. Пројекат ће се реализовати у фазама, биће их пет или шест и то ћемо знати када се комплетно усагласи мастер план односно идејно решење. Како сада ствари стоје, ријеч је о изградњи око 1,5 милиона квадрата. Градња почиње прво у делу приобаља Саве, које је и најатрактивнији део локације. Цео пројекат може да буде реализован у року од пет до седам година. Иначе, комплекс ће красити кула од 180 метара, али јој још нисмо одредили намену. Можда хотел, можда комбиновано, пословни и стамбени простор... На иградњи "Београда на води" биће ангажована домаћа грађевинска оператива. Дакле, покрећемо грађевинарство, привреду, отварамо нова радна места и зато "Београд на води", уз ауто-индустрију и пољопривреду, значи сигуран излазак Србије из кризе. Такође, "Београд на води" биће и туристичка атракција".

Четрнаесточлана делегација Алабарових експрета задржаће се у Београду десетак дана. Иначе, "Игл хилс", компанија са сједиштем у Уједињеним Арапским Емиратима, фокусира се на велике пројекте у области некретнина, на међународним тржиштима. Компанија је саопштила да почиње са радом на пројекту "Београд на води" и гради центар свјетске класе за Србију. Наш партнер је најавио планове за финансирање и развој великих пројеката у области некретнина на кључним међународним тржиштима, са циљем да убрза раст локалне економије.

"Игл хилс", који тренутно ради на више сличних великих пројеката широм свијета, има циљ да постане једна од најугледнијих свјетских компанија за развој тржишта некретнина, што доприноси повећању грађанског поноса и тржишне конкурентности градовима у којима послује. Географски фокус компаније су тржишта са високим потенцијалом раста. Партнер из УАЕ ради на развоју великих пројеката о области некретнина, од дизајна до изградње и управљања имовином укључујући и пословне објекте у угоститељству и трговини, усвајајући најновије технологије за стварање снажних мотора раста на тржиштима на којима послује. "Игл хилс" очекује да њени пројекти допринесу до пет одсто бруто домаћег производа у градовима у којима реализује своје мегапројекте. Граде модерне центре са објектима мешовите намене, укључујући стамбене и комерцијалне, трговачке, објекте малопродаје, угоститељства, образовања и здравства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана