У Бањој Луци отворен први Pevec у БиХ

Нада Бранковић
У Бањој Луци отворен први Pevec у БиХ

БAЊA ЛУКA - Први продајни центар "Pevec" у БиХ јуче је свечано отворен у Бањој Луци.

Предсједник Владе РС Милорад Додик који је присуствовао отварању истакао је да је Република Српска још једном показала да је отворена за стране инвестиције и да је спремна да прати пословне интересе великих компанија.

Додао је да су у предузећу "Pevec" нагласили да са нашом администрацијом нису имали проблема, што јасно показује подршку РС за отварање оваквих и других привредних објеката.

- Сигуран сам да ће се Бања Лука показати као најбољи избор за фокусирање свих "Pevec" активности. У свом напору да направи добру економску средину, РС позива све инвеститоре да својим улагањима побољшају понуду и запошљавање, а у овај концепт се уклапа отварање новог "Pevec" објекта - истакао је Додик.

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић изјавио је да сваки успјешно реализован пројекат Бањој Луци доноси само успјех.

- Није мала ствар када неко уложи 20 милиона евра и запосли 300 наших суграђана. Град је показао да нема препрека за све оне који желе да у њега инвестирају. Сада је сасвим сигурно да је Бања Лука постала један од великих регионалних центара - истакао је Давидовић.

Директор и власник "Певеца" Здравко Зец рекао је да је ово до сада највећи и најљепши "Pevecov" продајни центар у Европи.

- У њега смо донијели све оно што до сада имамо изложено у свим нашим центрима - навео је Здравко Певец.

Изградња центра у Бањој Луци, који заузима 30.000 метара квадратних трајала је осам мјесеци, а "Pevec" намјерава да има центре у свим градовима Хрватске са најмање 30.000, у БиХ са најмање 60.000, а у Србији са најмање 100.000 становника.

"Pevec" је робом пуњен 45 дана.

Од 29 компанија које су радиле као извођачи радова на објекту 26 је из БиХ, а од 1.500 добављача, њих 150 је из БиХ.

Посјетиоци

Отварању "Peveca" присуствовали су министри у Влади РС, велики број привредника, хрватски конзул у БиХ Мирослав Буличић и бискуп бањолучки Фрањо Комарица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана