Тужио Форбс јер су му смањили богатство

Aгенције
Тужио Форбс јер су му смањили богатство

Лондон - Саудијски принц Алвалиде бин Талал тужио је амерички часопис "Форбс" због клевете зато што је његово богатство процијењено на 20 умјесто на 30 милијарди долара.

Бин Талал, један од најбогатијих бизнисмена на свијету, тврди да је "Форбс" потцијенио његово богатство за десет милијарди долара, пошто га је смјестио на 26. мјесто годишње листе најбогатијих људи.

Процјена од 30 милијарди смјестила би га међу десет најбогатијих људи на планети, пише "Гардијан".

Принц је навео како магазин шири непрецизне и нетачне информације, те приказује пристрасност против инвеститора и финансијских институција са Средњег истока.

Сада је поднио тужбу због клевете против издавача магазина Рандала Лејна и два новинара Врховном суду у Лондону.

Тврди да је листа начинила приличну штету његовој репутацији и финансијама његове компаније "Киндом холдингс".

Његова компанија контролише инвестиције и има удјела у "Еплу", "Фејсбуку", "Твитеру" и "Руперт Мурдоцх'с Нењс Цорп", а власник је хотела "Савој", "Плазе" у Њујорку, ланца хотела "Фор сизонс", те сувласник комплекса "Канари варф" у Лондону.

"Форбс" је принчево богатство процијенио на основу познатих инвестиција, умјесто на основу вриједности акција његове компаније.

- Не тужим их због свог богатства, већ због тога што оптужују Саудијску Арабију да је изманипулисана, јер немамо коцкарнице. То је неприхватљиво - рекао је Бин Талал за "Сандеј телеграф".

"Форбс" изненађен

- Изненађени смо због принчеве одлуке да тужи "Форбс", поготово због тога што је то учинио у Уједињеном Краљевству, јурисдикцији која нема ништа са нашом недавном причом која је подигла питања о његовом богатству - изјавио је портпарол "Форбса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана