Трошкови рекламе приказани као улагања

Глас Српске
Трошкови рекламе приказани као улагања

БAЊAЛУКA - Губици робне куће "Боска" у финансијским извјештајима предузећа нису приказани објективно и већи су од приказаних, закључено је у ревизорском извјештају о пословању РК "Боска".

- На позицији нематеријалне имовине, улагања у развој, исказани су трошкови рекламе и медијског праћења отварања објекта у новембру 2010. године, као и трошкови смјештаја особља из Србије током санације робне куће, који нису улагања у развој, већ представљају нематеријалне трошкове. На овај начин прецијењена је стална имовина, а потцијењен резултат пословања, односно губитак у износу од 130.571 КМ - наводи се у извјештају.

Додаје се да РК "Боска" није извршила ни резервисања за судске спорове који се воде против ње.

- На основу расположиве документације нисмо се увјерили у процјену исхода судских спорова. Трошкови и резултат пословања за 2010. годину су потцијењени за износ основног дуга од 820.091 КМ. За ове спорове није урађена процјена потенцијалних трошкова и камата, што представља потенцијални губитак. С друге стране, ако би ово друштво наплатило утужена потраживања, смањио би се губитак из ранијих година за 749.490 КМ - наводи се у извјештају.

Губитак

Укупан губитак предузећа према финансијским извјештајима "Боске" у прошлој години износио је 1,4 милиона марака, док је укупан акумулирани губитак 19,9 милиона марака.

М. Ч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана