Трогодишњи уговор “Боксита” и “Алумине” вриједан око 90 милиона КМ

Srna
Foto: Arhiva

МИЛИЋИ- Компанија "Боксит" из Милића потписала је са "Алумином" из Зворника уговор за купопродају руде боксита на период од три године, чија је вриједност приближно 90.000.000 КМ, као и анекс дугорочног уговора за купопродају руде у наредној години.

У саопштењу из компаније "Боксит" наведено је да је "Алумина" веома битан стратешки партнер са чијом управом постоји изузетна пословна сарадња.

"У току су припреме уговора за купопродају хидрата од 20.000 тона на годишњем нивоу, као и превоз робе фабрике `Алумина` на европском тржишту од укупно 50.000 тона на годишњем нивоу. Вриједност послова у идућој години, што се тиче робе и услуга, износиће приближно 50.000.000 КМ", прецизирано је у саопштењу из "Боксита".

У саопштењу се напомиње да ће Специјалистички медицински центар компаније "Боксит" обавити систематске прегледе запослених у "Алумини", као и да ће "Дрина осигурање" пружати одређене услуге из области осигурања запослених и имовине.

Из "Боксита" је истакнуто да имајући у виду да оба колектива робу и услуге доминантно продају на европском, односно свјетском тржишту, гдје су присутни многобројни проблеми и поремећаји, да би се сачувала пословна стабилност и остварила и профитабилност, неопходно је да се настави међусобна сарадња, уз пуно разумијевање и уважавање, каква је и данас, ради добробити оба колектива. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана