Трикови лоу-кост компанија

24сата.рc
Трикови лоу-кост компанија

Београд - Јефтине авио-компаније најчешћи су избор путника који желе да на картама до одређених одредишта уштеде који динар, пишу 24 сата.

Међутим, они који су барем једном летјели авионом лоу-кост компанија примјетили су извјесне трикове којима се служе да би путницима измамили додатни новац.

Папрена цијена пртљага

Најочигледнији начини додатне зараде ових компанија је наплата пртљага. Тако да, иако је ваша повратна карта, на примјер, до Стокхолма 100 евра, за торбу ћете доплатити минимум 14.4. евра. У компанији "Виз ер", ако пропустите да торбе пријавите, платите на вријеме, или преко сајта, оне ће вам бити наплаћене на самом улазу у авион, а тада ће вас коштати 58 евра по торби.

Дјетету је тешко рећи не кад виде играчку

Агресивна маркетиншка кампања јесте оно што путнике највише узнемирава током лета. У току лета, стјуардесе и стјуарди понудиће вам нешто из богате колекције предмета са логом компаније, као што су привјесци, играчке, слаткиши, па чак и парфеми. Рачунају на то да је дјеци тешко рећи не или да сте можда некоме заборавили да купите поклон. Такође, будући да ни уношење хране, осим за дјецу, није дозвољено, и кесица чипса ће вас скупо коштати.

Сламка спаса за пушаче

Ако сте пушач, припремљени сте на то да је у авиону пушење цигарета забрањено. Међутим, не свих. Тако ће вас особље авио-компаније "Рајан ер" понудити електронском цигаретом чија је употреба дозвољена током лета. Наравно, прво ћете морати да издвојите новац и купите то електронско помагало од њих.

Лутрија на 10.000 метара

Можете да испробате и колико среће имате јер ће вам у току лета бити понуђено неколико врста греб-греб картица, а особље компаније признаје да током лета прода и по 30 картица. Иако на картицама обећавају милионе евра или аутомобил, путници заправо добијају само утјешне награде као што су оловке, привјесци, мајице.

Ако желите да будете VIP

Вjероватно најбољи начин зараде авио-компанија је на пропусницима за укрцавање. Путник који жели да има првенство уласка у авион, мора да доплати карту по цијени од 88 евра. Може да уђе први у авион, али то му не гарантује да ће сјести на мјесто које је желио јер је то мјесто можда неко унапред резервисао.

Комфор се додатно плаћа

Такође, ако сте мало виши или имате дуже ноге, биће вам потребно више простора, али и он се наплаћује. Такозвано XXL сjедиште је од 5 до 17 евра, а толико у "Виз еру" кошта и простор за ноге. Све што вам треба можете да резервишете путем позивања позивног центра. Наравно, ова услуга ће вам бити наплаћена и то пола евра по минуту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана