Триглав жели да купи Кроација осигурање

Aгенције
Триглав жели да купи Кроација осигурање

Љубљана - Словеначка "Триглав" група најавила је да ће учествовати у поступку у којем се продаје удио у "Кроација осигурању", објавили су данас медији у Љубљани.

Лист "Дневник" пише да је такав приједлог управе подржао надзорни одбор "Триглава", а директор Андреј Слапар рекао је да је хрватској Влади већ исказао интерес "Триглава" да учествује у поступку у којем је до 20. септембра потребно предати необавезујуће понуде.

Овај лист наводи да Слапарова управа има два сценарија према којима би финансирала преузимање већинског удјела у "Кроација осигурању".

Према првом, за то би користила дио властитих средстава и средства до којих би дошла докапитализацијом, а према другом за финансирање би узела кредит.

Међутим, оба та сценарија воде у неизбјежну приватизацију "Триглава", чему се словеначка политика досад увијек оштро противила, наводи лист.

Према тврдњама листа, словеначка влада упозната је о плановима садашње управе "Триглава", али још није донијела коначну одлуку да ли ће их подржати.

Хрватска Влада је 7. августа објавила позив за исказивање интереса и прикупљање необавезујућих понуда за стицање дијела дионица "Кроација осигурања" из државног портфеља и за докапитализацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана