Трговина оптерећена баријерама

Глас Српске
Трговина оптерећена баријерама

БЕОГРAД - Трговина у региону оптерећена је бројним баријерама које отежавају стварање зоне слободне трговине у складу са CEFTA споразумом, рекао је у петак на регионалној конференцији представника земаља CEFTA споразума организованој у Београду, предсједник Привредне коморе Србије Милош Бугарин, пренијела је Срна.

Он је казао да су евидентиране нецаринске баријере са којима се фирме из Србије сусрећу приликом трговине у региону и објаснио да међусобно непризнавање сертификата о квалитету представља озбиљан проблем за привреднике.

Предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић казао је да извршна власт држава потписница понаша игнорантски према обавезама које су преузели потписивањем CEFTA споразума.

Подсјетивши на то да Србија ове године предсједава CEFTA-ом, Бугарин је рекао да ће четири главна приоритета у примјени овог споразума током предсједавања бити отварање преговора о либерализацији у области услуга, стварање једнаких услова за инвестиције, отварање тржишта јавних набавки и постизање усаглашене трговинске либерализације.

Бугарин је истакао да је CEFTA регион за Србију други по значају послије Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана