Трговци признали Русију на Криму

Танјуг
Трговци признали Русију на Криму

Симферопољ - Њемачки трговински ланац Метро и француски Ошан на Криму, који су раније били у надлежности Украјине, биће први који ће прећи на руски правни систем.

Како је Итар тасу рекао замјеник предјседника асоцијације Трговина Крима Владимир Гордон, та два трговинска ланца се тренутно баве пререгистрацијом и надају се да ће је завршити до 1. маја.

Кримске филијале украјинских трговинских ланаца Фуршет и Епицентар такође прелазе у руско правно поље, додао је Гордон.

То ће бити прве пререгистрације трговинских ланаца и ланац брзе хране Крима на руска правна лица.

Раније је украјинско одјељење ланца брзе хране Мек Доналдс затворило своја три ресторана на Криму, али америчка компанија се није изјаснила о њиховој даљој судбини.

Ланац трговине спортском одећом Боско такође је затворио своје објекте на Криму, заједно са украјинским продавницама.

Долазак на Крим је отказала и шпанска група Индитекс, власник брендова "зара" и "бершка".

Хипермаркет Ошан Симферопољ још увијек води трговину под именом Ошан Украјина и цијене изражава у гривнама. Представници Ошан Русија нису могли да коментаришу када ће се пререгистровати продавнице на Криму.

Два трговинска центра Метро кеш енд кери у Севастопољу и Симферопољу већ раде у име руског Ритејл проперти 5 који припада структурама њемачке Метро групе, регистроване у Москви 2013. године. У Метроу су објаснили да се кримске продавнице налазе под управом посебно регистроване компаније, али нису прецизирали да ли су интегрисане у руску мрежу.

Полице на симферопољском Метроу су практично празне, у току је распродаја цијелокупног асортимана, купци купују робу у великим количинама, јавио је дописник Итар таса.

Раније је министарство за економски развој Крима најавило да ће ради обезбјеђења мјеста за нову робу у трговинским центрима Метро у Симферопољу и Севастопољу распродати "робу украјинских произвођача".

Ланац Метро кеш енд кери привремено је почетком априла затворио две своје продавнице на Криму "због инвентара". Отворио их је послије три дана са информацијама о попустима за сву робу, наводе посјетиоци тих трговинских центара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана